Constructiebankwerker / Samensteller Staalbouw

De kracht van vertrouwen en ontwikkeling!

Artikel – Het verhaal van Lindomar Gerardo – Voorman Productie

“Als je ontwikkeling wordt gestimuleerd door het bedrijf en je bent in staat om kritisch te zijn op jezelf, te blijven leren en niet op te geven dan is er veel mogelijk!”

Maak kennis met onze collega Lindomar Gerardo! Lindomar is al sinds 2005 onderdeel van Dijkstaal en vervult inmiddels de positie van Voorman Productie. Lindomar bewijst met zijn verhaal dat alles mogelijk is als je ergens voor gaat! Genoeg reden om zijn verhaal te delen. 

Vertel, hoe ben je in dit mooie vak terechtgekomen?
Nou dat is wel een mooi verhaal, want ik wilde eigenlijk altijd de elektrotechniek in. Staalbouw is natuurlijk totaal iets anders. Hoe het is gegaan.. Ik kom oorspronkelijk uit Curaçao. Er lagen toen meer kansen voor werk in Nederland. Zodoende ben ik hier naartoe gekomen. Ik kon gelijk aan de slag in een werken-leren/ BBL traject voor constructiemedewerker. Dus ben er toen vanzelf ingerold en bleek het hartstikke leuk te vinden! 

Hierna kon ik gelijk aan het werk bij verschillende bedrijven. Ik wilde veel ervaring opdoen en koos ervoor om bij verschillende bedrijven op flexibele basis aan de slag te gaan. Zo heb ik gewerkt bij grote scheepsbouw bedrijven, maar ook kleine kassenbouwers. Hierdoor heb ik veel geleerd! Uiteindelijke miste ik de vastigheid en wilde ik echt onderdeel uitmaken van een organisatie. En toen kwam Dijkstaal op mijn pad.

Hoe was de start bij Dijkstaal?
Ik startte in 2005 en weet nog dat ik nodig was voor een groot project voor Ghana. Hier heb ik drie jaar aan gewerkt. In het begin was ik veel aan het soevereinen en afwerken. Langzaamaan pakte ik steeds meer taken op. Ook vooral omdat ik wist dat ik het kon en het leuk vind om meer te leren. In korte tijd heb ik leren hechten, samenstellen en aflassen. Ik had het geluk dat de “oude garde” van Dijkstaal altijd klaar stond om mij de fijne kneepjes van het vak uit te leggen.

Ondanks dat ik toen al veel kon, hadden mijn leidinggevende en ik het gevoel dat er meer inzat en niets bleek minder waar. Hierdoor mocht ik cursussen volgen en steeds meer en complexere werkzaamheden en projecten oppakken. Kwaliteit vond ik altijd belangrijk, dus daarom heb ik ook met goed gevolg een opleiding tot visueel las inspecteur mogen volgen.

“Het begint allemaal met vertrouwen van de werkgever”

En nu Voorman Productie? Wat heeft je zo ver gebracht?
Uiteindelijk begint het allemaal met vertrouwen van de werkgever en dat is er altijd geweest. In het begin moest ik mezelf bewijzen, maar dat is ook niet gek. Het vertrouwen motiveerde mij om steeds meer voor de organisatie te doen. Als je ontwikkeling wordt gestimuleerd en je bent in staat om kritisch te zijn op jezelf, te blijven leren en niet op te geven dan is er veel mogelijk. Daardoor ben ik nu in staat om met het team goed en kwalitatief hoogstaand werk te leveren en continu te blijven verbeteren. Hierdoor kunnen we zorgen dat elke klant weer blij is met ons. De kwaliteit wordt voor een groot deel bepaalt in de werkplaats en dat is mijn terrein.

Wil je nog verder ontwikkelen of ben je inmiddels uitgeleerd? Waar sta je over 5 jaar?:
Dan werk ik nog bij Dijkstaal! Ik ben nooit uitgeleerd, niemand, denk ik. Ik wil nog beter worden in mijn rol als voorman en nog meer de kwaliteit verhogen. Dat is enerzijds door meer technische kennis. Zo denk ik erover om nog een materiaalkennis cursus te doen, anderzijds om nog beter met mijn collega’s te schakelen. Ondanks dat het techniek is draait het hier ook vooral om mensen. Ik wil met het team bouwen naar nog betere resultaten. Uiteindelijk blijft het mooiste moment nog steeds als je hoort dat er 0 fouten zijn gemaakt. Daar word ik echt blij van.

Heb je nog een tip voor nieuwe werknemer?
Alles kan, geef niet op, laat zien wat je kan, soms moet je vallen, maar als je opstaat word je sterker.