ImageWharf

Klant: Hercuton

Architect: Affaire d’Architecture [Het studiogebouw en het Werkgebouw]

Constructeur: Samen advies & Engineering

Prijzen en nominaties:
* Genomineerd voor het BNA Beste Gebouw | 2019
* Genomineerd voor de Steden in Beweging (STIB) Award | 2019
* Genomineerd voor de ARC19 Development Award | 2019

Werkzaamheden Dijkstaal
Het leveren en monteren van 350 ton staal. Wij hebben de hoofdstaalconstructie geleverd. Deze is deels verzinkt en gepoedercoat en grotendeels prefab brandwerend gecoat.
Ook hebben wij de stalen dakplaten geleverd en gemonteerd en ca. 1.400 m² kanaalplaatvloeren van 200mm dikte gelegd. 

Het project behelst drie loft kantoren en een parkeergebouw in de Houthavens in Amsterdam. De panden zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes voor bedrijven uit de creatieve sector.
Imagewharf is een initiatief van een aantal creatieve bedrijven en Steengoed en omvat 17.500 m² bouwvolume op bijna 1,5 hectare grond. Deze urban community is gebouwd op beleving en inspiratie. Ideeën, ambachten en diensten komen samen in deze stads-oase.

Imagewharf bestaat uit drie grote panden: het Ontwerpgebouw, het Werkgebouw en het Studiogebouw. De gebouwen zijn opgedeeld in diverse multifunctionele ruimtes in de vorm van werkplaatsen, ateliers en loft offices. De afmetingen variëren van offices van 90 m² tot een gehele vloer van 1.600 m² en ambachts- en atelierruimtes van 100 tot 500 m². Huurders delen een clubhuis met food & beverage, expressie- en presentatieruimtes, glasvezel internet, e-cars en e-bikes, een stadspark en daktuinen. Binnen en buiten is er ruimte om te werken, presenteren, netwerken, ontspannen en sporten, individueel of samen met collega’s.

Het ontwerp van het Studiogebouw en het Werkgebouw is afkomstig van Affaire d’Architecture. Bij beide gebouwen zijn de begane grond en 1e verdieping opgetrokken uit een sokkel in prefab beton. Het Studiogebouw bestaat aan de bovenzijde uit een stalen, conceptmatig gerealiseerd, loft kantoor. Het volledige gebouw heeft een transparante uitstraling en is opgebouwd uit diverse flexibel indeelbare kantoor- en bedrijfsruimtes en een dakterras. De bovenzijde van het Werkgebouw bestaat uit twee houten en twee stalen panden welke middels loopbruggen met elkaar verbonden zijn. Op de houten gebouwen zijn sedumdaken voorzien. Tussen het Studio- en Werkgebouw is een twee-laags parkeergarage gerealiseerd met circa 45 parkeerplaatsen.

www.imagewharf.nl