Duurzaamheid

Dijkstaal bestaat al sinds 1878, hoe kan het nog duurzamer?

Duurzaamheid zit al 5 generaties in ons familie-DNA, wij zijn zuinig op ons bedrijf, op de mensen waar we mee werken en op de machines die we gebruiken. Uiteraard kijken we ook vanuit duurzaamheid naar alle investeringen en uitgaven die we doen. Zo zetten wij volledig in op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ons streven naar duurzaamheid hebben wij niet gecertificeerd omdat wij het eigenlijk heel gewoon vinden wat wij doen en hoe we het doen. Maar wat doen wij dan?
Om je een kijkje te geven, hierbij wat voorbeelden van hoe wij vorm geven aan duurzaamheid:

Aan ons pand:

 • Al onze kantoren en productieruimtes zijn voorzien van LED verlichting fabriekshallen sinds 2017 en kantoren sinds 2020;
  Niet alleen verbruikt LED minder stroom, de medewerkers zijn erg blij met de hogere lichtopbrengst.
 • Het dak van de productieruimtes is in 2019 voorzien van witte dakbedekking, dit heeft de volgende voordelen:
  Een wit dak blijft koeler in de zomer en bespaart dus energie op koeling/airco;
  Een wit dak werkt extra efficiënt i.c.m. met zonnepanelen.
 • Het dak van de productieruimtes is in 2020 voorzien van een PV-installatie. Er liggen maar liefst 748 zonnepanelen op ons dak!
  De verwachte opbrengst is van 232 MWh per jaar, vergelijkbaar met het energieverbruik van ca. 100 huishoudens. Dit komt overeen met ons jaarverbruik. Dus wekken wij net zo veel op als we verbruiken. Wat een fijn idee.
 • In de jaren 2018-2021 hebben wij gefaseerd al onze bovenloopkranen “ge-retrofit”. Dit betekent dat wij de stalen kraanliggers na controle hergebruikt hebben en alle elektrische en mechanische onderdelen vervangen hebben door nieuwe;

In onze bedrijfsvoering:

Wij hebben in 2016 o.a. de stalen hoofddraagconstructie geëngineerd, geproduceerd en gemonteerd voor het eerste échte circulaire bouwproject in Nederland: de Tijdelijke Rechtbank van Amsterdam.

Wij hebben geen voorraad. Dus geen overbodige ruimte, onnodige handelingen of afval.

De materialen die we inkopen zijn project-specifiek en worden "genest" om zoveel mogelijk uit het materiaal te halen en zo min mogelijk afval te genereren.

Duurzaam Dijkstaal

Contact-Dijkstaal